Cum alegem mobila pentru copii?




Atunci cand aflam ca un bebelus este pe drum, incepem sa ne interesam despre mobila pentru copii pe care o va folosi. Asadar, aflam, pe masura ce cautam mai mult, ca ne trebuie pat, masa de schimbat si dulap. Daca dorim sa ii decoram camera mai mult, atunci putem sa ne orientam si spre cufere pentru jucarii, paturi transformabile etc.. Important este sa cumparam ceva de calitate, pentru copii, care va rezista.

Dimensiunile mobilierului sunt foarte importante pentru copil, deoarece mobila pentru copii nu trebuie sa fie masiva. Atunci cand este modulara, avem mai multa libertate de organizare, fiind mai utila, mai comoda si mai eficienta. Daca aceasta camera pentru copii este mica, putem opta pentru paturi si scaune pliante (daca micutul are peste 10 ani), pentru a putea avea mai mult loc de joaca.

In timp, unele piese de mobilier devin inutile, cum ar fi patul de bebelus. Astfel, puteti sa optati pentru un pat transformabil, care cuprinde pat de bebelus, masa de schimbat – dulapior si pat de adolescent. Folosind un astfel de set, asigurati si leganatul copilului in timpul somnului, dar si utilitatea, mai ales ca patul de bebelus se poate transforma in masa. Mergand pe aceeasi idee, evitati bibliotecile mari in camerele copiilor. Cea mai buna varianta sunt cateva rafturi suspendate, care vor servi drept loc de depozitare a jucariilor, ulterior acestea fiind inlocuite de carti.

In functie de varsta, camera pentru copii va avea anumite tipicuri. Asadar, pentru varste mici, important este ca mobila sa nu aiba colturi, iar camera sa fie cat mai colorata si mai atragatoare. Pe masura ce activitatile scolare isi fac loc in agenda copilului, biroul devine un obiect de mobilier care nu trebuie sa lipseasca.

Prietenii copilului vor veni in vizita destul de des, acesta fiind motivul pentru care mobila trebuie sa te invite sa o folosesti, cum ar fi fotoliile, scaunele, canapelele. Pe langa asta, va fi nevoie sa colindati multe magazine pana sa gasiti materialul care sa fie cel mai potrivit si modelul care sa descrie cel mai bine personalitatea copilului dumneavoastra.

Alegeti mobilierul in functie si de celelalte obiecte din camera, pentru a realiza un spatiu frumos si armonizat. Incercati sa asortati culori, modele, atat la mobila, cat si la covoare, la perdele si la restul accesoriilor pentru copii.

Camera care contine doar obiectele de baza nu va emana caldura sufleteasca. Inviorati camera cu o veioza, cu aplicatii de perete sau cu perne decorative atragatoare. Toate aceste obiecte trebuie sa aiba si un rol functional pentru copil, nu doar estetic.

Retineti faptul ca un copil trebuie sa creasca intr-un spatiu plin de lumina, de culoare si de veselie, pentru a putea sa se dezvolte intr-un mod armonios. Mobila va spune, fara sa ne dam seama, si cat de iubit si de apreciat este copilul si, in functie de modul in care va alege, pe masura ce creste, sa o decoreze, vom putea sa determinam si abilitatile si pasiunile sale.

Puteti folosi pentru amenajarea camerei copilului tehnica Feng Shui, care lasa "energia sa curga" si poate facilita procesul de invatare.

Asadar, mobila pentru copii se alege, in mare parte, cu sufletul, dar si gandindu-ne la utilitatea sa.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu