Remedii naturale impotriva tusei

Tusa este una din cele mai sacaitoare simptome ale racelii. Din cauza ei poti avea probleme cu respiratia, dar si cu somnul. Pe langa faptul ca in timpul noptii tusea nu te lasa sa dormi, ii trezeste si pe cei din jurul tau.
 
Impreuna cu chimistii, impotriva acestui simptom, medicii au descoperit mai multe remedii. Acestea sunt de diferite forme si gusturi. In farmacii antidotul impotriva tusei se poate gasi sub forma de tablete, siropuri, suspensii si chiar supozitoare. Ins, toate aceste pastile sunt produse chimice care pot avea si efecte adverse. In lupta impotriva tusei cel mai benefic este sa se foloseasca medicamente cat mai naturale, daca este posibil sa fie 100% naturale.

Natura ne ofera plante care contin substante naturale care lupta impotriva expectoratiilor. Unele din aceste plante vor fi prezentate in continuare impreuna cu modul de preparare adecvat pentru calmarea tusei.

Prima planta la care ne vom uita este ridichea neagra. Aceasta are marimea unui pumn si, preparata corect, este un remediu ce poate calma tusea dintre cele mai dificile. Ridichea neagra se gaseste in piete, dar si in supermarket-uri la un pret rezonabil. Dupa ce a fost achizitionata, aceasta planta se spala si se curata de coaja. Produsul astfel obtinut se rade pe razatoarea cu gauri mari si se amesteca cu cateva linguri pline cu miere de albine. Tocatura ce rezulta in urma razuirii si amestecarii cu miere de albine se pune intr-un borcan si se lasa la macerat cateva ore. Dupa ce se macereaza, compozitia capata un miros intepator si foarte puternic. Este bine ca borcanul sa se poata inchide etans cu un capac, pentru ca mirosul sa nu fie deranjant. Zeama rezultata din acest proces are efecte miraculoase impotriva tusei. Nu este neaparat necesar sa se consume si ridichea razuita, dar daca se doreste acest lucru se poate face.

Tratamentul cu ridiche neagra se administreaza de cateva ori pe zi, pentru o perioada mai lunga. Daca observati ca are efecte pozitive este recomandata administrarea lui pana tusea va inceta.

Un alt remediu natural 100% impotriva tusei este si ceaiul de ceapa. Acest produs are nu gust neplacut, dar efectele lui nu intarzie sa apara. Ceaiul de ceapa se prepara foarte usor si rapid. Pentru prepararea acestuia este necesar sa aveti la indemana doua cepe mai micute si un ibric. Cepele se curata de pamant si se spala bine dupa care se pun in apa pana cand incep sa fiarba. Cand apa a dat in clocot focul trebuie stins, iar ibricul acoperit cateva miute cu o farfuriuta pentru a iesi substantele din ceapa. Ceaiul rezultat din acest proces se consuma fara indulcitori. Produsul repectiv se poate administra de mai multe ori pe zi fara sa dauneze sanatatii.

Daca veti avea nevoie de aceste remedii, va doresc insanatosire grabnica.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu