Ce este necesar sa stii daca doresti sa donezi sange

In ziua de astazi, putine sunt gesturile facute in mod benevol fata de apropiatii nostri, fie ca ne sunt ei cunoscuti, fie ca nu. Se stie prea bine ca in spitalele romanesti este o criza acuta de sange, poate din cauza ca romanii sunt reticenti la ideea de a dona, ori poate dintr-o lipsa acuta de interes fata de ceilalti.

In ceea ce priveste donarea trebuie sa cunoasteti cateva reguli elementare, care va vor ajuta atat in calitate de donator, cat si pe cei pe care i-ati putea ajuta prin actul pe care-l faceti.

In primul rand in momentul in care va hotarati sa donati ar trebui sa purtati un interviu medical cu medicul care va raspunde de transfuzia de sange, cu ocazia interviului medicul va stabili daca sunteti apt pentru donare, daca suferiti sau nu de boli care ar putea afecta atat pe dumneavoastra ca donator, cat si pe primitor.  Este indicat ca, in cadrul acestei discutii pe care o ve-ti purta cu medicul sa fiti cat se poate de sincer, caci, in cazul in care omiteti anumite lucruri, ori ascundeti anumite boli de care suferiti v-ati putea ingreuna situatia medicala ori ati putea face mai mult rau decat bine.

Dupa ce ati discutat cu medicul, acesta va va da un chestionar in care ve-ti completa datele medicale ale unei investigatii facute in cursul acelei zile si care vor cuprinde, grupa sanguina, tipul de RH pe care-l aveti ori valorile tensiunii, dupa care poate incepe donarea propriu-zisa.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu