Studiu: Femeile din Romania se declara fericite

Mai mult de jumatate dintre femeile din Romania spun ca sunt fericite cu viata lor, conform unui studiu realizat de Discovery Networks, care a analizat principalele surse de fericire pentru femei. Studiul a aratat ca 55% dintre femeile din Romania care au fost intervievate pentru acest studiu, sunt fericite cu vietile pe care le au. Fericirea lor provine din atitudinea lor fata de viata, relatia cu partenerul si statutul lor social.

O atitudine pozitiva asupra vietii genereaza noi oportunitati, care aduc fericire si protejeaza femeile de la potentiale greutati in viata, in timp ce familia, relatiile de cuplu si munca contribuie foarte mult la fericirea lor.

De asemenea, studiul a demonstrat ca 65% dintre femeile fericite din Romania sunt increzatoare si simt ca detin controlul total asupra vietii lor. Cu toate acestea, femeile mai tinere, cu varste cuprinse intre 20 si 29 de ani, simt o presiunea puternica pentru ca trebuie sa ia cele mai bune alegeri pentru a fi fericite, si nu au gasit inca un echilibru intre munca, relatii si bani. Astfel, jumatate dintre femeile din Romania spun ca nu au reusit sa atinga obiectivele pe care si le-au propus, specifice varstei lor.

Pe frontul relatiei, femeile casatorite sunt mai fericite - 46% - decat cele care sunt intr-o relatie si locuiesc impreuna cu partenerii lor - 40%, in timp ce doar 32% dintre cele care se afla intr-o relatie, dar care nu locuiesc impreuna cu partenerii lor au confirmat ca sunt fericite. Femeile care sunt casatorite de mai mult de zece ani, sunt la fel de fericite ca si cele recent casatorite, inregistrand un raport de 45/45%.

Cand vine vorba de partenerul ideal, conform unor stiri Romania, femeile cauta onestitate, intelegere si loialitate, si au tendinta de a pune pret pe suportul emotional si personalitatea partenerului, mai degraba, decat pe avere si aspectul lor fizic. De fapt, banii si aspectul fizic nu sunt chiar printre primele zece caracteristici cautate de femei la un barbat. Majoritatea femeilor din Romania doresc un barbat loial, care le intelege - 89%, un partener onest - 78%, si un barbat cu simtul umorului - 54%.

Fericirea romancelor vine, de asemenea, de la echilibrul dintre frumusetea lor interioara si aspectul fizic. Femeile care au o imagine pozitiva de sine sunt mult mai fericite - 98% din Romania -decat cele care au o parere negativa despre aspectul lor fizic.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu