Cum si-au indeplinit ultimele dorinte oameni simpli, dar puternici

Barbatul care a visat sa zboare din nou. Robert Fletcher si-a petrecut aproape toata viata in aer. Pasiunea sa pentru pilotat a aparut atunci cand a invatat pentru prima data cum se manuieste mansa unui avion de la un grup de prieteni. In timp, Fletcher si-a perfectionat calitatile de aviator in timp ce a lucrat la un aeroport mare din Willoughby, Ohio, unde repara si vopsea avioane. Pentru a testa performantele mecanice ale aeronavelor cu un singur motor el efectua miscari de rotatie care sfidau gravitatia aflandu-se la bordul lor.

Cand a imbatranit, Fletcher nu a mai putut pilota, dar dragostea lui pentru cer si aripi nu a incetat. Auzind cat de mult indragea avioanele, ingrijitorii de la azilul unde era internat s-au hotarat sa-i mai dea sansa sa mai faca un ultim zbor. Astfel, batranul si cei doi copii ai sai care erau insapaimantati de inaltime si de zbor, au acceptat sa piloteze un Cessna 172 vreme de patru ore. Impreuna, au brazdat cerul si s-au simtit, poate, intr-al noualea cer, pentru ultima data alaturi de tatal lor… Barbatul care a vrut sa-si vada cainele pentru ultima data. Stim prea bine ca patrupezii urecheati sunt cei mai buni prieteni ai omului. Kevin McClain, un barbat fara adapost din Iowa si-a dorit din tot sufletul sa-si mai vada cel mai bun prieten, cainele, pentru ultima data. Yurtsie, catelusul care-i fusese coleg de „camera” in masina in care traise toata viata, a fost dus la un adapost de animale atunci cand stapanul, bolnav de cancer la plamani in stadiu terminal, a ajuns de urgenta la spital. Pe patul de moarte, McClain a cerut sa-si mai vada o data cainele.

Din fericire, medicul sau curant, Jan Erceg, s-a oferit voluntar sa i-l aduca pe Yurtsie de la adapost. Cum a ajuns in salon, cainele a fost pus in patul stapanului si acesta a inceput pe loc sa-l linga si sa dea din coada cand l-a recunoscut. McClain a murit cateva zile mai tarziu. Yurtsie a fost adoptat din acel moment de o alta familie care are grija de el.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu