Redecorarea locuintei nu a fost niciodata mai usoara

Daca v-ati plictisit sa priviti tot timpul la un interior cu pereti goi si anosti, acum e timpul sa  faceti o schimbare binevenita in locuinta dumneavoastra. Cu niste costuri acceptabile si ceva timp si efort investit in imbunatatirea aspectului casei, va puteti transforma radical intregul spatiu intr-o lucrare extrem de reusita, datorita unei game variate de vopsea decorativa, care va ofera oportunitatea de a experimenta cu diferite culori si modele, conform preferintelor dumneavoastra. Trucurile inteligente si sfaturile oferite de catre specialistii in domeniu va vor aduce idei noi pentru designul interior al locuintei, fiecare proiect incepand cu tehnicile de baza care se aplica usor si simplu pe diferite suprafete mari cum ar fi peretii si plafoanele, pana la proiectele complexe, care implica modele si texturi mai avansate. Pentru acestea, puteti apela la serviciile unui specialist in cazul in care doriti sa adaugati cele mai complexe imbinari de nuante si desene.

Incepeti prin a studia diferitele tipuri de vopsea decorativa, pentru a vedea si alege gama de culori care se potrivesc cel mai bine stilului dumneavostra si caracteristicilor locuintei. De asemenea, veti putea primi sfaturi personalizate in ceea ce priveste decorarea pentru a va invata cum sa utilizati in cel mai eficient mod aceasta noua paleta. Apoi, comparati noile culori si cum s-ar potrivi pe pereti, pentru a gasi nuantele ideale care sa completeze mobila si parchetul din casa. Dupa aceea, navigati printre tehnicile de baza care sunt usor de invatat si aplicat, pentru a fi sigur ca oferiti spatiului interior al locuintei o actualizare a stilului instanta. 

Prin urmarirea atenta a unui plan de redecorare, veti reusi sa imbinati toate elementele in mod perfect, de la tipul de mobilier pana la utilizarea nuantelor de vopsea, astfel incat sa adaugati luminozitate si spatiu incaperilor.

Principesa (Anton Pavlovici Cehov)

Cehov este unul dintre cunoscutii dramaturgi rusi pe care tinerii actori romani il pretuiesc. De ce? De mai bine de o suta de ani, operele sale sunt puse in scena, practic, in fiecare stagiune pe afisele teatrelor din Romania. Mari regizori de teatru si-au gasit surse majore de inspiratie din dramaturgia lui Cehov.

In scurta sa viata de 44 de ani, scriitorul a reusit sa convinga publicul ca este un nume care trebuie sa straluceasca in literatura universala. Ceea ce s-a intamplat mai tarziu, si sigur ca nu iesim nici in acest caz din cliseul ca marile talente sunt venerate postmortem.

`Principesa` este o poveste de vacanta, care a reusit sa redea cu o deosebita minutiozitatea atmosfera burgheza din anii 1800. Cea care conduce firul narativ este, cum se anunta inca din titlu, principesa Vera Gavrilona, o respectabila figura a Rusiei.

Intr-o manastire din ceea ce avea sa devina Federatie Rusa, Vera Gavrilona tulbura viata calugarilor, singurul ei scop fiind acela de a-si salva imaginea dupa ce sotul a parasit-o si a lasat-o fara jumatate din avere.

Specific acelor vremuri, principesa are o slabiciune pentru desfatare si joaca, si asemenea lui  Napoleon, crede ca oamenii nu sunt decat carne si tun.

Scurta poveste `Principesa` ne da o lectie de istorie intr-un mod placut si usor de inghitit, dar le deschide celor care nu i-au cunoscut scrierile lui Anton Cehov apetitul pentru lectura.

Ce este necesar sa stii daca doresti sa donezi sange

In ziua de astazi, putine sunt gesturile facute in mod benevol fata de apropiatii nostri, fie ca ne sunt ei cunoscuti, fie ca nu. Se stie prea bine ca in spitalele romanesti este o criza acuta de sange, poate din cauza ca romanii sunt reticenti la ideea de a dona, ori poate dintr-o lipsa acuta de interes fata de ceilalti.

In ceea ce priveste donarea trebuie sa cunoasteti cateva reguli elementare, care va vor ajuta atat in calitate de donator, cat si pe cei pe care i-ati putea ajuta prin actul pe care-l faceti.

In primul rand in momentul in care va hotarati sa donati ar trebui sa purtati un interviu medical cu medicul care va raspunde de transfuzia de sange, cu ocazia interviului medicul va stabili daca sunteti apt pentru donare, daca suferiti sau nu de boli care ar putea afecta atat pe dumneavoastra ca donator, cat si pe primitor.  Este indicat ca, in cadrul acestei discutii pe care o ve-ti purta cu medicul sa fiti cat se poate de sincer, caci, in cazul in care omiteti anumite lucruri, ori ascundeti anumite boli de care suferiti v-ati putea ingreuna situatia medicala ori ati putea face mai mult rau decat bine.

Dupa ce ati discutat cu medicul, acesta va va da un chestionar in care ve-ti completa datele medicale ale unei investigatii facute in cursul acelei zile si care vor cuprinde, grupa sanguina, tipul de RH pe care-l aveti ori valorile tensiunii, dupa care poate incepe donarea propriu-zisa.

Remedii naturale impotriva tusei

Tusa este una din cele mai sacaitoare simptome ale racelii. Din cauza ei poti avea probleme cu respiratia, dar si cu somnul. Pe langa faptul ca in timpul noptii tusea nu te lasa sa dormi, ii trezeste si pe cei din jurul tau.
 
Impreuna cu chimistii, impotriva acestui simptom, medicii au descoperit mai multe remedii. Acestea sunt de diferite forme si gusturi. In farmacii antidotul impotriva tusei se poate gasi sub forma de tablete, siropuri, suspensii si chiar supozitoare. Ins, toate aceste pastile sunt produse chimice care pot avea si efecte adverse. In lupta impotriva tusei cel mai benefic este sa se foloseasca medicamente cat mai naturale, daca este posibil sa fie 100% naturale.

Natura ne ofera plante care contin substante naturale care lupta impotriva expectoratiilor. Unele din aceste plante vor fi prezentate in continuare impreuna cu modul de preparare adecvat pentru calmarea tusei.

Prima planta la care ne vom uita este ridichea neagra. Aceasta are marimea unui pumn si, preparata corect, este un remediu ce poate calma tusea dintre cele mai dificile. Ridichea neagra se gaseste in piete, dar si in supermarket-uri la un pret rezonabil. Dupa ce a fost achizitionata, aceasta planta se spala si se curata de coaja. Produsul astfel obtinut se rade pe razatoarea cu gauri mari si se amesteca cu cateva linguri pline cu miere de albine. Tocatura ce rezulta in urma razuirii si amestecarii cu miere de albine se pune intr-un borcan si se lasa la macerat cateva ore. Dupa ce se macereaza, compozitia capata un miros intepator si foarte puternic. Este bine ca borcanul sa se poata inchide etans cu un capac, pentru ca mirosul sa nu fie deranjant. Zeama rezultata din acest proces are efecte miraculoase impotriva tusei. Nu este neaparat necesar sa se consume si ridichea razuita, dar daca se doreste acest lucru se poate face.

Tratamentul cu ridiche neagra se administreaza de cateva ori pe zi, pentru o perioada mai lunga. Daca observati ca are efecte pozitive este recomandata administrarea lui pana tusea va inceta.

Un alt remediu natural 100% impotriva tusei este si ceaiul de ceapa. Acest produs are nu gust neplacut, dar efectele lui nu intarzie sa apara. Ceaiul de ceapa se prepara foarte usor si rapid. Pentru prepararea acestuia este necesar sa aveti la indemana doua cepe mai micute si un ibric. Cepele se curata de pamant si se spala bine dupa care se pun in apa pana cand incep sa fiarba. Cand apa a dat in clocot focul trebuie stins, iar ibricul acoperit cateva miute cu o farfuriuta pentru a iesi substantele din ceapa. Ceaiul rezultat din acest proces se consuma fara indulcitori. Produsul repectiv se poate administra de mai multe ori pe zi fara sa dauneze sanatatii.

Daca veti avea nevoie de aceste remedii, va doresc insanatosire grabnica.