Obtinerea permisului auto nu este o joaca de copii

Nu multi sunt cei care, din dorinta de a obtine permisul auto, rafoiesc repede o carte si fac o serie de teste, iar la final se vaita ca nu au reusit. Sustinerea examenului auto nu este intocmai cel mai usor lucru, mai ales cand vine vorba de partea teoretica. Avand in vedere ca trebuie sa obtii un punctaj de minim 22 de puncte din 26, devine destul de greu sa raspunzi unor intrebari, in aparenta banale. Multi se bazeaza  pe lejeritatea cu care prietenii au reusit sa obtina permisul auto sau chiar pe testele de tip grila, care par usoare, dar nu sunt. Si-atunci, este destul de comun sa vezi la iesirea din sala de examen, multe fete triste sau chiar plansete.

Ceea ce multa lume nu constientizeaza inca, este faptul ca obtinerea permisului auto nu este chiar cea mai usoara treaba din lume. Ca orice alt examen pe care il sustii, trebuie sa te pregatesti ca atare si sa-l il tratezi cu maxima seriozitate. Trebuie sa cunosti toate semnele si regulile de circulatie, pentru a evita eventuale accidente si pierderi de vieti omenesti. Soferia nu este o joaca iar tu, ca viitor sofer, trebuie neaparat sa fii responsabil, atat pentru tine, cat si pentru pasagerii din masina ta, dar si pentru restul oamenilor de pe strada, fie ei pietoni sau spectatori. 

Asadar, pentru a deveni un bun sofer ai nevoie de o pregatire buna si cunostinte vaste pentru a reusi. Si cum poti face asta mai bine, decat invatand si exersand. De fapt, astea sunt cuvintele care te vor urmari toata viata din momentul in care ai dobandit permisul de conducere auto, pentru ca legislatia se modifica constant iar greselile altora devin lectii de viata pentru tine.

Insa, pana acolo, ai nevoie sa parcurgi scoala auto ca sa pui la punct bazele legislatiei in traficul rutier, conducerea autoturismului, comportamentul si siguranta in trafic. Citeste de mai multe ori, daca este cazul, cartile de legislatie rutiera care ti-au fost recomandate, prezinta-te la orele de legislatie rutiera de la scoala de soferi la care te-ai inscris si nu ignora cursurile practice (orele de condus facute cu instructorul tau auto). Iar daca asta nu te ajuta suficient, apeleaza si la mediul online si completeaza cat mai multe chestionare. Drpciv iti pune la dispozitie intrebari identice sau asemanatoare cu cele pe care le vei avea atunci cand vei sustine proba teoretica pentru obtinerea permisului auto. Dupa toate acestea, nu ramane decat sa sustii proba practica (traseul), iar daca totul a decurs bine, esti fericitul posesor al unui permis auto.

Nu uita, insa, ca soferia nu este pentru oricine, iar daca tu nu te simti capabil sa conduci un autoturism, nu te forta sa faci scoala doar pentru ca te indeamna un parinte sau un prieten. Tu, trebuie sa detii controlul absolut asupra deciziilor tale.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu