Vreti aer curat? Platiti si respirati pe nerasuflate

Cu riscul de a va irita nespus de mult, va reamintesc ca in Romania avem la taxe de nu le mai putem tine contabilitatea si nu le mai putem plati. Avem una pe stalp, una pe apa meteorica, una pe gunoi, una pe autostrada, etc; mai avem impozite pe ce veti dvs., pe case, terenuri, dobanzi, depozite, carduri, apartamente, animale, pe ce naiba nu-ti inchipui. Daca am avea si taxa pe aerul respirat ar fi si mai bine ca avem absolut tot ce ne inconjoara impozitat bine mersi pentru binele tarii, evident, ca de aia bugetul de abia se taraie sa ne asigure un trai decent, macar.

Eh, deputatii si parlamentarii au ratat sa fie pionieri-au totusi cravatele lor de pionieri, cei mai multi dintre ei, nu?-in impunerea taxei pe aer curat. De ce? Le-au luat-o inainte sefii unuia dintre cele mai mari aeroporturi venezuelene care ce s-au gandit ei: vin atatia oameni si tranziteaza aeroportul, care oricum e spatiu inchis, cu aer nerespirabil, plin de microbi poate, greoi, de ce n-ar respira si ei niste aer curat, da pe bani-vreo 20 de dolari? Nu va ganditi ca e vreo camera unde e adus aer de prin padure-apropo de aer curat, un baiat francez, cred, vindea „aer curat” de tara la cutie, pe net, si a avut sute de oameni care au comandat cutii goale pline cu „aer proaspat” din zona in care locuia respectivul-sau vreun aparat gen masca cu oxigen.

Nu. E vorba de o instalatie simpla de aer conditionat purificat cu ozon printr-un sistem special, dar scump, pe care venezuelenii trebuie sa scoata banii, normal. Schimbarea de PR e tardiva, de vreme ce conditiile de pe aeroport lasa de dorit-caini pe unde nu te astepti, aer conditionat care mai mult nu merge decat merge si puncte sanitare execrabile, fara apa. Asta nu ne spune decat ca sefii aeroportului vor sa mai faca bani pentru ca nu prea mai au lichiditati, fiind evitati in ultima vreme de marile companii aeriene.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu