Busteni - destinatie de vacanta recomandata

Daca la inceput era un mic, simplu si cochet orasel de munce, de-a lungul anilor Busteni a cunoscut o crestere spectaculoasa atat din punct de vedere economic cat si din punct de vedere turistic. in ziua de astazi, orasul Busteni este una dintre cele mai cautate statiuni de pe Valea Prahovei, dupa Poiana Brasov, Predeal sau Sinaia. Orasul se intinde chiar la poalele muntilor Bucegi, munti ce ating altitudinea maxima in vf. Omu (2.505 m).
Spre deosebire de celelalte statiuni, pentru Busteni nu exista nici un document care sa ateste cu siguranta aparitia localitatii. In anul 1790 totusi, terenul pe care astazi salajuieste orasul devenea cunoscut sub numele de “La Busteni”, in timp ce, in anul 1793 se construiesc primele case. Ulterior, in anul 1887 casa regala a construit in sat atat o cladire pentru scoala care functiona inca din anul 1864 cat si o biserica! Viitoarea statiune prezenta interes pentru turisti inca de atunci, in anul 1889 existand deja cateva hoteluri si o serie de vile de inchiriat.
Faima statiunii a fost sporita de un fenomen aparut in aceeasi perioada: schiul! Datorita acestuia s-au ridicat o serie de constructii care mai de care mai frumoase, mai elegante si mai cochete, unele dintre ele existand chiar si in ziua de astazi.
In ceea ce priveste obiectivele turistice, statiunea Busteni se bucura de numeroase monumente naturale precum Cascada Urlatoarea, Babele, Sfinxul, sau chiar Grupul Batranilor. In aceeasi zona se regasesc si rezervatiile naturale Parcul Natural Bucegi sau Poiana Crucii. De mentionat este faptul ca acestea au acces direct prin intermediul telecabinei ce circula pe traseul Busteni-Babele.
Aflata in apropiera imediata a orasului Busteni, la o altitudine de nu mai putin de 1.100 m, Cascada Urlatoarea este o cascada formata de catre paraul Urlatoarea. Privelistea este absolut deosebita datorita faptului ca, pe langa caderea “principala” de apa (15 m), exista si caderi secundare, mai mici, transformand astfel Cascada Urlatoarea intr-una dintre cele mai spectaculoase cascade in intreaga tara.
Despre Babe putem spune ca sunt formatiuni stancoase amplasate in apropierea varfului numit Baba Mare (2.292 m) situat in Grupa Bucegi a Carpatilor Meridionali. Atat Babele cat si Sfinxul (care se numeste asa datorita asemanarii sale cu chipul uman) sunt “produse” ale reliefului eolian, relief realizat prin erodare. Aceste forme de relief sunt extrem de spectaculoase si reprezinta unicat!
Pe scurt, Parcul Natural Bucegi a fost realizat cu scopul de a proteja natura, si de a preveni exploatarea irationala sau distrugerea diversitatii biologice. Cu o suprafata totala de aproximativ 33.000 de hectare, Parcul Natural contine o mare diversitate geologica, geomorfica, sau chiar biologica. Printre rezervatiile incluse in acest parc se numara si Abruptul Bucsoiu, Locul Fosilifer Vama Strunga, Pestera – Cocora, sau Muntii Coltii lui Babes.
Un sejur in aceasta statiune montana nu este absolut deloc dificil de planificat. Numeroasele hoteluri, pensiuni sau chiar vile dispun de suficiente locuri de cazare Busteni, care mai de care mai frumoase si mai elegante. Serviciile din aceasta zona sunt absolut ireprosabile, in timp ce localnicii sunt mai mult decat primitori. Cu toate acestea, de mentionat ar mai fi si faptul ca in anumite perioade (vara si iarna) statiunea se umple atat de turisti romani cat si de turisti din toate colurile lumii. Pentru a obtine locul de cazare dorit, recomandam sa va planuiti sejurul si sa va faceti rezervarile cat mai din timp cu putiinta. De mentionat ar mai fi si faptul ca procedand astfel veti avea ocazia sa beneficiati de o serie de reduceri ce vor reduce substantial costul intregului sejur.
Pentru peisajele sale, pentru calmul si linistea zonei, pentru amabilitatea localnicilor, statiunea Busteni merita vizitata atat de cei mici cat si de cei tineri sau de adulti. Un sejur in aceasta regiune cu greu va putea fi uitat!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu